fbpx
„E-atâta rutină pe lume și-atât de puțin adevăr. (Ileana Vulpescu)“

Esti fictiunea mea cea mai frumoasa

de

Ma uimeste felul asta ciudat in care ma simt si ma gandesc ca nu poate fi decat in legatura cu tine. Mi-e  teama ca totul are legatura cu tine, desi nu vreau sa recunosc.

Nici macar nu te cunosc. Adica nu prea stiu mare lucru despre tine. Doar lucrurile pe care mi le-ai spus tu, din intamplare, ca sa umpli golul unei conversatii ce nu-si gasea rostul. Nici nu vreau sa te cunosc mai bine. Mi-e de ajuns sa te construiesc din imagini disparate, sa te imaginez asa cum vreau, asa cum simt uneori. Esti fictiunea mea cea mai frumoasa, niciodata la fel. Te re-inventez de cate ori am nevoie de tine, de cate ori ma copleseste dorinta de a te vedea. Apoi te abandonez intr-un colt de suflet, pentru ca stiu cat de fluida e legatura noastra.

Stii, uneori ma gandesc la tine ca la o carte cu coperti albastre. Si mi-e drag sa adorm citindu-te, si mi-e teama ca vei deveni visul cel mai frumos al noptilor mele, cate vor fi ele.

Nu stiu incotro ne indreptam, ce ne asteapta sau ce ne e scris. Mi-e teama ca voi renunta usor, cu o indiferenta si un egoism pe care le-am mai trait candva. Dar am si spaima ca nu voi sti sa plec atunci cand va fi sa plec. Ma linisteste doar gandul ca nici nu tu stii ce va fi, poate ca tu nici nu te-ai gandit vreodata. Si ma bucur ca, dintre noi doi, tu esti cel rational, lasandu-mi mie bucuria intreaga de a fi naiva, libera, altfel decat ma stiu. Sa ascult Garth Brooks si Alejandro Fernandez si Chopin, intr-un amestec tulburator de emotii ce ma fac sa plang. Si sa visez. Si sa-mi fie dor de tine cu toate dorurile lumii puse la un loc.

Nu te cunosc. Dar stiu sa-ti masor tacerile si cuvintele si gandurile. Nu stiu ce-ti place. Mi-ai spus odata ca-ti place caldura, si alta data ca-ti plac eu. Cam atat, dar nici nu cred ca aveam nevoie de mai mult.

Ne-am intalnit dintr-o intamplare, ne vom desparti la fel. Poate ca s-a si intamplat si eu nu am descifrat inca semnele. Poate ca tu nu te gandesti niciodata la mine, niciodata in felul asta. Dar stii ce? Cred ca singurul lucru care conteaza e felul in care simt eu, felul in care locuiesc eu legatura asta stranie si amagitoare.

Nu stiu ce simt pentru tine in clipa asta, dar stiu ca-mi voi dori intotdeauna sa-ti fie bine. Si cald.

Categorii:
Uncategorized

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title